ReMat Hulladékhasznosító Zrt.

A Remat Zrt. jogelődjét 1995-ben alapították TVK-ReMat Kft. néven, 99%-os TVK tulajdonnal, a társaság területén keletkezett hulladékok begyűjtésére és értékesítésére.

A műanyag hulladék feldolgozó tevékenység 1997-ben indult és 1999-től vált a csoport fő profiljává. Jelenleg a ReMat Zrt. közel 25 000 tonna kapacitással rendelkezik.
A Kft. 2006-ban részvénytársasággá alakult és intenzíven, az új stratégiájának megfelelően növelte a csomagolási hulladékok feldolgozását, mellyel Európában is a legjelentősebb feldolgozók egyike, Magyarországon pedig piacvezető.
A csoport jelenleg 3 termelő társaságból áll:
1) a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. az anyavállalat, (székhelye Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia Zrt. területén van) ahol LDPE és PP regranulátum gyártásával foglalkozik,
2) a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. rakamazi gyáregysége, ahol LLDPE regranulátumot gyárt,
3) a ReMat Slovakia s.r.o., mely tevékenységét Pozsonyban a Slovnaft területén végzik a Slovnafttól bérelt ingatlanon, ahol elsősorban logisztikai tevékenységet folytat.
A cégcsoport elsősorban polietilén és polipropilén csomagolási hulladékokat dolgoz fel a világ vezető gyártóitól vásárolt automata válogatórendszerrel, mosóberendezésekkel és regranuláló berendezésekkel (Steinert, EREMA). Az utóbbi években – a szelektív hulladékbegyűjtés egyre növekvő elterjedésével – a lakossági gyűjtésből származó PE gyűjtőzsákok és hordtáskák újrahasznosítását is végezzük.

Az újrahasznosított anyagok minőségét laboratóriumi vizsgálattal ellenőrizzük, a gyártás körülményét termékkísérő bizonylaton és integrált rendszerünkben is rögzítjük. A ReMat Zrt. a regranulátum gyártás és értékesítés területén 2006 márciusában ISO 9001:2000 Minőségirányítási rendszert, 2007 márciusában Integrált irányítási rendszert vezetett be (ISO 9001:2000, ISO 14001:2004), melyet 2014-ben csoportszintre emelt.
A társaság tevékenysége szoros szálakkal kötődik a MOL Petrokémia Zrt és a Slovnaft SRO, valamint az országban működő műanyaghulladék-begyűjtő és műanyagfeldolgozó vállalkozásokhoz. E szoros kapcsolatot a kölcsönös gazdasági érdekek és a jogszabályi háttér is erősíti, mely elősegíti azt, hogy az európai uniós csatlakozást követően a műanyag-újrahasznosításában is mind markánsabban érvényesüljenek a környezetvédelmi szempontok, valamint teljesüljenek Magyarország műanyag csomagolási hulladékának anyagában történő hasznosításában vállalt kötelezettségei az Európai Unió felé.
A ReMat Zrt. ma Magyarország legnagyobb műanyag hulladék újrahasznosító cégcsoportja, melynek termelő egységei integrált minőségirányítási rendszerrel rendelkeznek, és részt vesznek a magyarországi hulladékfeldolgozás Európai Unió által történő előírásainak teljesítésében.

KÜLDETÉSÜNK

3 TELEPHELY
ÉVI 20 000 TONNA REGRANULÁTUM
ÉVI 25 000 TONNA FELDOLGOZÓ KAPACITÁS
EGYEDI VÍZKEZELŐ RENDSZER
HOMOGENIZÁLÁS
KIVÁLÓ MINŐSÉG

ELKÖTELEZŐDÉSÜNK

A HULLADÉK ÉRTÉK

A fóliahulladék hasznos funkciót betöltve tér vissza a gazdaságba: jól feldolgozható alapanyagként és abból készült praktikus, célszerű késztermékként.

A teljes újrahasznosítási folyamat a környezetvédelem jegyében történik, hiszen társaságunk elkötelezett emellett.

TAGSÁG

A REMAT Zrt.-t mind technológiájában mind kapcsolatrendszerében szoros szálak fűzik a magyarországi műanyag hulladék begyűjtőkhöz és műanyag-feldolgozókhoz. E szoros kapcsolatot a kölcsönös gazdasági érdekek és a jogszabályi háttér is erősíti, mely elősegíti azt, hogy az európai uniós tagságot követően a műanyag-újrahasznosításában is mind markánsabban érvényesülni tudnak a környezetvédelmi szempontok, ezáltal teljesülhetnek Magyarország műanyag csomagolási hulladékának anyagában történő hasznosításában vállalt kötelezettségei az Európai Unió felé.