A ReMat Zrt. lakossági gyűjtésű műanyag csomagolási hulladék feldolgozásának kapacitásbővítése (FM-FPR/2017-01)

Projekt azonosító száma: HEKF/909/2018-ITM-SZERZ.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.
A feldolgozásra kerülő lakossági műanyag hulladék mennyiségének növeléséhez Társaságunk 60 398 989 Ft támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2017. évi Iparfejlesztési Pályázata keretében.

A támogatás intenzitása: 60 %

A projekt célja a feldolgozásra kerülő lakossági műanyag hulladék mennyiségének növelése.

Jelen projekt keretében üzembe helyeztünk 3500 kg/óra teljesítményű fólia aprító Shreddert, ezáltal a feldolgozott regranulátum mennyisége megemelkedett. A válogatott fóliák szeparálását szolgálja az 50 db anyagtároló konténer beszerzése. Az így megnövekedett fólia mennyiségének a mosási technológiába történő feladását támogatja az automata anyagfeladó rendszer, mely technológia növeli a csomagolási hulladék feldolgozásának potenciálját.

A ReMat Zrt. műanyag hulladék hasznosítási tevékenységének hatékonyságot- és termékminőség javítást szolgáló fejlesztése (FM-FPR/2018-01)

Projekt azonosító száma: THF/673/2019-ITM_SZERZ.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.
A kiválogatásra kerülő szelektív csomagolási hulladék fóliából előállított műanyag darálékunk fémdarab tartalmának 0,5 %-ra csökkentéséhez, valamint az anyagmozgatás hatékonyságának növeléséhez Társaságunk 57 115 000 Ft támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. évi Iparfejlesztési Pályázata keretében.

A támogatás intenzitása: 60 %

A projekt célja, hogy a kiválogatásra kerülő szelektív csomagolási hulladék fóliából előállított műanyag darálékunk kevesebb fémdarabot tartalmazzon.

A jelen projekt keretében kivitelezésre került automata fémtelenítő rendszerrel a korábbi 95 %-hoz képest 99,5 %-ban lett megoldva a fémek leválasztása.

A termelés során a bálák és ketrecek többirányú elmozgatását és emelését, az anyagmozgatás hatékonyságát szolgálja a 2 db, 2 tonna teherbírású, forgóvillával és bálafogóval felszerelt targonca beszerzése.

A műanyag csomagolási hulladékból készült másodlagos nyersanyag termelésének növelése a ReMat Zrt.-nél

Projekt azonosító száma: GYFHF/2091/2021-ITM SZERZ
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.
A műanyag csomagolási hulladékból készült másodlagos nyersanyag termelésének növeléséhez Társaságunk 333 818 197 Ft támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium által „Egyedi kérelem a 2021. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztés támogatására” címmel kiírt pályázata keretében.

A támogatás intenzitása: 63,43 %

A projekt célja a feldolgozásra kerülő műanyag csomagolási hulladékból készült másodlagos nyersanyag termelésének növelése.

Jelen projekt keretében egy új mosó és regranuláló gépsor került beüzemelésre, amely csomagolási hulladékból regranulátumot gyárt.

A fejlesztéssel további 2703 tonna csomagolási hulladékot tudunk feldolgozni, és további 2304 tonna másodnyersanyag fog keletkezni éves szinten.