Termelési kapacitás bővítése a ReMat Zrt. rakamazi telephelyén

Kedvezményezett neve, címe: ReMat Hulladékhasznosító Zrt.
3580 Tiszaújváros, TVK Ipartelep 2096/3, 2096/8 hrsz.
Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a ReMat Zrt. rakamazi telephelyén
Szerződött támogatás összege: 24 084 156 Ft
A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalma:

A fejlesztés célja a termelési kapacitás bővítése, piaci részesedés megőrzése és bővítése, ezáltal a vállalkozás árbevételének növelése.
A rakamazi termelő csarnokban a termelési folyamat során natúr csomagolási hulladék feldolgozása révén LDPE, illetve LLDPE granulátum előállítása történik. A fejlesztés tárgyát képező új csigás prés technológiai sorba történő beállításával mintegy 50 kg/óra többlet kapacitás érhető el. Ennek megfelelően naponta mintegy 1200 kg többletkapacitás biztosítható, amivel éves relációban 360 tonna többlet kapacitást termelése érhető el. A teljesítmény növekedése miatt a technológiai sor mosó részéhez egy nagy teljesítményű rázó rosta beillesztése szükséges a fésűs mosóból érkező darabolt vizes polietilén (PE) műanyag csomagolási hulladékból a víz leválasztásának céljából.
Közvetlenül a beszerzésre kerülő eszközök megfelelő elhelyezésének biztosítása érdekében szükséges a termelőcsarnok tetőszerzetének cseréje, új szendvicspanel felrakása és az eső vízelvezető csatorna átalakítása. Ennek indoka, hogy a jelenlegi termelő csarnoképület tetőszerkezete felújításra szorul, több helyen repedezett, beázik ezért az új technológia megfelelő elhelyezése céljából a tető cseréje mindenképpen szükséges. A tető cseréje mintegy 600m2 felületen történik meg.
A projekt közvetlenül hozzájárul a meglévő munkahelyek megőrzéséhez valamint új munkahelyek teremtéséhez is.
A projekt eredményként 3 fő új munkavállaló foglalkoztatására nyílik lehetőség. Mindemellett kiemelendő, hogy a projekt közvetlenül hozzájárul a környezeti terhelés további csökkentéséhez is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.06.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00139
  remat


Copyright ©2008-2018. REMAT.
WebDesign